Christine Sandtorv

OM

Christine Sandtorv er tidligere mest kjent som frontfigur og låtskriver i bandet EPHEMERA, som ga ut fem album i perioden 1996-2004. Hun har blant annet hiten «Girls keep secrets in the strangest ways» på samvittigheten. Etter en lang pause kom albumet SEASONS i mars 2020, og fikk nydelige anmeldelser.

Siden tiden i Ephemera har Christine Sandtorv opprettet sitt eget «Stjerneteller»-univers, og blitt Spellemannprisvinner flere år på rad!

​Christine sin musikk er proppet full med fengende favoritter, og hun leverer dans, moro, lek og alvor – alt i en opplevelse! Å være barn i det sjarmerende Stjernetelleruniverset, minner om at verden er mer enn skjerm og tastatur, og representerer samtidig et rørende blitt på det å være forelder. 

Sammen med sitt Stjernetellerband, har hun fengende og familievennlige konserter.

Våren 2020 kommer det femte albumet for barn, STJERNETELLER – AUTOMAGISK.

Christine har også gitt ut to nydelige visealbum på norsk, I MELLOM SKYER (2017) og HEI MENNESKE (2020). Bergen Tidenes anmelder kaller det siste albumet «Bergensk balsam for sjelen» og skriver videre:

«…Det beste er tekstene. «Hei menneske» er Sandtorvs syvende soloalbum – kanskje er det de barnlige språklekene for et yngre publikum på «Stjerneteller»-albumene som har gjort henne til en av våre mest interessante tekstforfattere, også for voksne. Linjer som «Du gikk på grunn, nå ror du rundt i ring/det stakk så dypt, men det ble fine sting» klarer på en nydelig måte å favne om den kvikksand-aktige kompleksiteten i det å være et menneske som går på en smell…»

Høsten 2020 debuterte Christines som barnebokforfatter med PELLE PROPELL KLARER FAKTISK ALT HELT SELV. Serien om Pelle Propell, morsom, fargerik og full av fantasi! Perfekt for barn mellom 2 og 5 år.

To nye bøker i serien kommer mai 2021.

Utgiver er Cappelen Damm.

Pelle Propell klarer faktisk alt helt selv av Christine Sandtorv (Innbundet)
Pelle Propell blander alle smaker i hele verden av Christine Sandtorv (Innbundet)
Pelle Propell vil absolutt ikke miste en tann av Christine Sandtorv (Innbundet)