Christine Sandtorv

BARNEMUSIKK

STJERNETELLERSERIEN

I 2009 kom Christine Sandtorv ut med sin første barneplate Godnattsanger. Dette var starten på et helt nytt univers, Stjernetellerne. Oppfølgeren Gullamanter (2012) vant Spellemannprisen for Beste Barneplate.

Trebarnsmoren og Ephemera-veteranen fortsatte Christine å briljere på Dinomaur (2014), albumet er spekket av musikalsk overskudd og catchy refrenger, og hun mottok sin fjerde Spellemannspris for Dinomaur.

Stjernetellerserien er barneplatene for voksne som har barn. Proppet med fengende favoritter, men har også plass til pustepauser. Å være barn i det sjarmerende stjernetelleruniverset, minner om at verden er mer enn skjerm og tastatur, og representerer samtidig et rørende blikk på det å være forelder. Her er dans og moro, lek og alvor, men Sandtorv er hele tiden tro mot signaturen om aldri å la melankolien ta overhånd.

I 2016 kom det fjerde Stjernetelleralbumet, Klokvarm (2016).

BT sin anmelder ga terningkast 6

Det femte albumet i serien, Automagisk ble utgitt våren 2021 og mottok Spellemannpris for årets barnemusikk!

Vårt Lands anmelder skriver: » I flere år var Christine Sandtorv dronningen av norsk kvalitets-pop i bandet Ephemera. Nå fester hun grepet som en av våre aller beste formidlere av barne- og familiemusikk – med voksne kvalitetskrav.»

Les hva Periskop – Kritikk av kunst for barn og unge skriver om Automagisk her:

Høsten 2022 mottok hun Rolf Gammlengspris blant annet for sitt arbeid med barnemusikk.

Stjernetellerserien er ikke bare ekte familiebarneplater, men også poplåter av ypperste klasse.

STJERNETELLER
AUTOMAGISK
2021
EP:
STJERNESKUDD
2017
STJERNETELLER
KLOKVARM
2016
STJERNETELLER
DINOMAUR
2014
STJERNETELLER
GULLAMANTER
2012
STJERNETELLER
GODNATTSANGER
2009