Christine Sandtorv

BIO

Christine Sandtorv startet som frontfigur og låtskriver i bandet Ephemera, som ga ut fem album i perioden 1996-2004. Hun har blant annet skrevet hitlåten Girls keep secrets in the strangest ways.

Etter at hun ble mor, savnet hun nyskrevet musikk for barn og skapte sitt Stjernetellerunivers!

Hun har gitt ut en rekke album, og blitt Spellemannprisvinner flere år på rad! Christine sin musikk er proppet full med fengende favoritter til barna, og hun leverer dans, moro, lek og alvor – alt i en opplevelse! Å være barn i det sjarmerende Stjernetelleruniverset minner om at verden er mer enn skjerm og tastatur, og representerer samtidig et rørende blikk på det å være forelder. Sammen med Stjernetellerbandet sitt gjør hun fengende og familievennlige konserter, og har også hatt flere turnéer for Den kulturelle Skolesekken.

Våren 2021 kom det femte albumet for barn STJERNETELLER – AUTOMAGISK og ble belønnet med en Spellemannpris!

Christine har også gitt ut to kritikerroste visealbum på norsk, I mellom skyer (2017) og Hei menneske (2020).

Ephemera ga også ut et etterlengtet album SEASONS i 2020, og spiller eksklusive konserter igjen etter flere år på is.

Høsten 2020 debuterte Christine som barnebokforfatter med Pelle Propell klarer faktisk alt helt selv. Serien om Pelle Propell er morsom, fargerik og full av fantasi. Våren 2021 kom oppfølgerne PELLE PROPELL BLANDER ALLE SMAKER I HELE VERDEN og PELLE PROPELL VIL ABSOLUTT IKKE MISTE EN TANN – perfekt for opplesning for barn mellom 2 og 5 år! 

Utgiver er Cappelen Damm.

I 2020 fikk Christine fordypningsstipend fra Komponistenes Vederlagsfond, og skrev en ny låt hver måned. Hun kalte prosjektet LYDEN AV ET ÅR.

«Tanken var å komponere og skrive meg gjennom året, og se hvor mye det preges av årstidene, familieliv, timeplan, ro, usikkerhet, og andre ting som påvirker meg som låtskriver.At 2020 skulle bli et såpass spesielt år i verden, var ikke en del av planen. Det var tungt, vanskelig, hjemmeskole, lett, forvirrende, en klamp om foten innimellom andre utgivelser og gjøremål, men ikke minst veldig lærerikt!»

Hun ga ut fire EP’er i løpet av 2022, og hele albumet ble utgitt digitalt 25.11.2022.

Christine har skrevet manus til danseforestillingen for barn, Mali befaler. Den hadde premiere på DNS julen 2021, og settes opp igjen høsten 2022.

Christine har mottatt Statens kunstnerstipend som popkomponist i 2013, 2017 og 2022.

Høsten 2022 ble hun tildelt Rolf Gammlengspris .

ANDRE LENKER:

Sommer i P2